23 juli 2012 | Dossier:

Let op: spookfacturen blijven ook in de zomer komen

acquisitiefraude

Eindelijk is de zomer aangebroken, maar let op: deze periode is een uitgelezen tijd voor acquisitiefraude.

Fraudeurs pakken hun kans in de vakantieperiode, omdat de verantwoordelijke vaak afwezig is. De meest recente spooknota die bij ons bekend is, is de factuur van het ‘Nederlandse Bedrijven Register’. De spooknota oogt als een factuur, maar in feite is het een ‘aanbieding’. Zoals altijd zit het ’m in de kleine lettertjes.

Blijf alert

We herhalen het nog maar eens: zet nergens uw handtekening voordat u precies weet waarvoor u tekent en wat de financiële consequenties hiervan zijn. Laat u niet onder druk zetten om wat dan ook te tekenen – zeker niet als u in de dagelijkse drukte zit. En blijf vooral ook de fraudealerts op Fraudehelpdesk volgen om op de hoogte te blijven van de spookfacturen die elke week stelselmatig blijven opduiken.

Melden

Heeft u een spookfactuur ontvangen? Maak hiervan melding op de website van Steunpunt Acquisitiefraude. Dit meldpunt is speciaal in het leven geroepen om aan te tonen hoe groot het probleem van de acquisitiefraude eigenlijk is. Des te meer meldingen, des te groter de druk op de overheid om de wetgeving aan te passen, zodat dit soort praktijken strafbaar worden.