04 oktober 2017 | Dossier: Dierenwelzijn, Klanten

LICG bestaat 10 jaar en lanceert nieuwe website

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren, of kortweg het LICG, bestaat 10 jaar en dat viert de organisatie met de lancering van een volledig vernieuwde website.

LICG-website

Inmiddels zijn de meer dan driehonderd huisdierenbijsluiters en praktische documenten een bron van kennis die door zowel consumenten als huisdierenspecialisten gebruikt wordt. Winkeliers geven de informatie van het LICG mee aan mensen die een dier kopen. Voor dierenartsen en hun klanten is het LICG een goede informatiebron, waar regelmatig naar verwezen wordt. Ook de inspectiedienst van de Dierenbescherming maakt gebruik van de informatie van het LICG.

Goed geïnformeerd

In de huisdierenbijsluiters staat alles over verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten. Het LICG wil dat iedereen die overweegt een bepaald dier aan te schaffen goed geïnformeerd is. Op licg.nl kun je uiteraard nog veel meer nuttige informatie vinden. Zo geeft het LICG ook reisadviezen, informatie over wet- en regelgeving en handige tips voor het vinden van betrouwbare verkoopadressen als je een dier wil kopen.

Elk dier zijn eigen bijsluiter

Met de vernieuwde website en de verbeterde toegankelijkheid voor smartphones hoopt het LICG samen met jou, de professional in de huisdierenbranche, nog meer mensen sneller te kunnen bereiken. Toekomstplannen zijn er nog genoeg. Het LICG wil het aantal huisdierenbijsluiters uitbreiden zodat ieder huisdier dat in Nederland gehouden mag worden een eigen bijsluiter heeft. Met campagnes en door het slim inspelen op actualiteiten wil het LICG zich ook de komende jaren met veel energie blijven inzetten om mensen te helpen goed voor hun dier te zorgen.

De LICG-website voor professionals zal er nog even vertrouwd uit blijven zien, maar de bedoeling is dat deze ook dit jaar nog in een nieuw jasje wordt gestoken.

Vakbladartikel over 10 jaar LICG

Lees ook het artikel in Dibevo-Vakblad nr.5: Onkunde de wereld uit. (klik om te vergroten)

Artikel uit het Dibevo-Vakblad over het 10-jarig jubileum van het LICG