26 september 2023 | Dossier: Advertorial,

Linda Circulair: duurzame kattenbakvulling

Linda Circulair: duurzame kattenbakvulling

V A K B E U R S P R E V I E W
Tijssen heeft de toekomstbestendigheid van kattenbakvulling geanalyseerd en is tot de conclusie gekomen dat de categorie doorgaans niet duurzaam is. Afgravingen in Canada, Senegal, Turkije en Spanje om klei of steentjes te winnen, deze vervolgens te drogen met gas en met containerschepen naar Nederland te halen, geven een enorme milieubelasting.

Ook zijn deze bronnen niet hernieuwbaar en raken dus op. Ook silicaproducten zijn niet duurzaam, stelt Tijssen. Er is vijf ton steenkool nodig om een ton silicakattenbakvulling te produceren in China. Vervolgens moeten deze producten na gebruik bij het restafval, wat zorgt voor extra milieubelasting en kosten.

Linda Circulair is honderd procent gemaakt van reststromen van plantaardige producten. Daarmee is het gft-geschikt, het geeft dus minder restafval en minder kosten. Alle grondstoffen/reststromen die worden gebruikt, komen uit Nederland en hebben zo minimaal transport nodig. De Linda Circulair-producten zijn gemaakt van geperste vezels die bij contact met vloeistof uit elkaar vallen tot poeder/zaagsel.

In combinatie met de Linda Kattenbak met innovatief zeefsysteem kun je – bij juist gebruik – ook nog een mooie reductie behalen in het gebruik van kattenbakvulling. Het resultaat: nog minder CO2-uitstoot en minder kosten.

Bezoek Tijssen Goed voor Dieren op de Dibevo-Vakbeurs (8 & 9 oktober) op standnr. 50.