21 november 2012 | Dossier:

Bent u het vitaalste bedrijf van Nederland?

Door tijdig te investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers, voorkomt uw bedrijf over enkele jaren een tekort aan geschikte arbeidskrachten.

MKB-Nederland heeft de ElkeDagBeter-scan geïntroduceerd waarmee MKB-bedrijven kunnen testen hoe duurzaam zij met hun werknemers omgaan. Door tijdig te investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers, voorkomen bedrijven over enkele jaren een tekort aan geschikte arbeidskrachten.

Vul scan in

Vul op www.ElkeDagBeter.nu de ElkeDagBeter-scan in. Deze scan geeft aan de hand van 15 vragen en stellingen inzicht in hoe duurzaam bedrijven met werknemers omgaan en hoe ze de duurzaamheid kunnen verhogen. Afhankelijk van de uitkomsten krijgen ondernemers heldere en praktische tips aangereikt die ze meteen in de onderneming kunnen toepassen. Aan het bedrijf dat het duurzaamst met zijn werknemers omgaat reikt MKB-Nederland de ElkeDagBeterAward uit.

Jury

Een professionele jury bepaalt welke onderneming de aanbevelingen van de scan het best in de praktijk heeft gebracht. De jury bestaat uit Rob Slagmolen (secretaris arbeidsmarkt MKB-Nederland en VNO-NCW), Johannes de Geus (director Learning & Development Schouten en Nelissen), Koen Gonnissen (bedrijfscoach), Mirjam Bink (ondernemer) en Carmen de Jonge (directeur Wissenraet Van Spaendonck).

Winnaar

De winnaar van de ElkeDagBeterAward wordt half april 2013 bekendgemaakt. Deelnemers maken ook kans op een dag ondersteuning van topcoaches Koen Gonnissen, Mario Bierkens of Huub van Zwieten.

Campagne

De ElkeDagBeterAward is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee MKB-Nederland aandacht vraagt voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door vergrijzing ontstaat komende jaren een tekort aan arbeidskrachten. Veel grote bedrijven hebben al maatregelen getroffen om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede werknemers, veel mkb-bedrijven nog niet. ElkeDagBeter.nu wijst werkgevers op het belang van investeren in bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid en scholing.

De campagne om een bijdrage te leveren om werkgevers te wijzen op het belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers om daarmee het ondernemerschap te versterken is een initiatief van MKB-Nederland en wordt gesteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Bron: MKB - Nederland