10 juli 2017 | Dossier: Marktinformatie,

Max blijft populairste hondennaam, nieuwe nummer 1 in top 5 van kattennamen

De meeste hondeneigenaren noemden hun hond vorig jaar Max, net als het jaar daarvoor. De top 5 van kattennamen heeft een verrassende nieuwe nummer 1: Pip.

Honden en katten buiten

Dat blijkt uit de jaarlijkse Honden & Kattennamen Top 5 van huisdierverzekeraar Reaal die sinds 2006 jaarlijks onderzoek doet naar de populairste honden- en kattennamen.

Honden: Max stabiel op nummer 1

“De naam Max heeft altijd in de top 5 gestaan”, vertelt Walter Boer van Reaal. “Vorig jaar pakte Max al de nummer 1-positie terug en ook dit jaar staat hij weer op de eerste plaats. Max is overigens ook bij katten een populaire naam. Mogelijk is er een relatie met de populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen. Feit is dat Max als hondennaam inmiddels bijna cultureel erfgoed aan het worden is. De nieuwkomer van vorig jaar (Bella) is een plaatsje gestegen naar de tweede plek.

  1. Max   (1)
  2. Bella   (3)
  3. Bo   (-)
  4. Pip   (2)
  5. Guus   (-)

Tussen haakjes de positie van vorig jaar

Katten: Tijger kan echt niet meer

Max blijkt ook bij kattenbezitters populair: de naam steeg van plek 4 naar plek 3. Pip kwam vorig jaar als hondennaam binnen in de top 5, en is verrassend genoeg de populairste kattennaam geworden. Walter Boer: “Of de populariteit te danken is aan de successerie Woezel & Pip is moeilijk te zeggen, omdat deze serie over twee hondjes gaat”. De populariteit van Tijger(tje) als kattennaam is definitief voorbij, deze naam is geëindigd op plaats 8.”

  1. Pip   (-)
  2. Luna   (-)
  3. Max   (4)
  4. Gizmo   (5)
  5. Nala   (-)

Over de Honden- & Kattennamen Top 5

De uitkomsten van het Dier & Zorg namenonderzoek zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders. De top 5 over 2016 is gebaseerd op de nieuwe polissen en offerteaanvragen van de afgelopen 12 maanden.

Foto: Flickr/Raneko