17 mei 2017 | Dossier: Ledennieuws,

Meer dan 500 teckels op vierde editie Nederlandse Dag van de Teckel

De vierde editie van de Nederlandse Dag van de Teckel op zaterdag 6 mei was een groot succes. Deelnemers uit onder andere Nederland maar ook Frankrijk, Duitsland, Engeland en België waren in grote getale naar de Zoetermeerse Dorpsstraat gekomen, waar de Dag van de Teckel plaatsvond op initiatief van dierenspeciaalzaak ’t Dierenparadijs van Patricia Tjepkema.

Dag van de Teckel bij dierenwinkel ’t Dierenparadijs in Zoetermeer

Hart van Nederland

Patricia en haar team hadden flink uitgepakt; tientallen stands met producten  voor teckels en teckelliefhebbers, workshops massage en hoopers, spelonderdelen zoals koekhappen, stormbaan, ballenbak en speelplaats, een groepswandeling en een gezamenlijk fotomoment. Voor alle deelnemers stond een leuke goodiebag klaar en als klap op de vuurpijl werd om 15.00 uur het eerste officiële Nederlandse Teckelhuwelijk voltrokken tussen de teckels Boy en Saartje. Dit huwelijk werd diezelfde avond getoond bij tv-programma Hart van Nederland.

Dag van de Teckel bij dierenwinkel ’t Dierenparadijs in Zoetermeer

Van teckelijs tot hotdog

Het succes was natuurlijk mede te danken aan het prachtige weer. Veel bezoekers verwenden zich dan ook eens lekker met een drankje op een terras of een lekker koud ijsje. Ook de horeca in de straat speelde op dit evenement in: er werd bijvoorbeeld speciaal teckelijs, een teckellunch en broodjes hotdog verkocht. In totaal bezochten ruim 500 teckels met hun ‘personeel’ en vele belangstellenden het evenement.

Dag van de Teckel bij dierenwinkel ’t Dierenparadijs in Zoetermeer

Lustrum

Volgend jaar, op 5 mei 2018, viert de Dag van de Teckel zijn eerste lustrum. Patricia en haar team kijken er nu al naar uit want ze willen dit 5-jarig jubileum nog groter uitpakken dan voorgaande jaren.