14 oktober 2013 | Dossier:

Onterechte huurverhoging na renovatie?

Renovatie van uw winkel? Meld dit bij Dibevo.

Rekent uw verhuurder meer huur nadat hij renovatiewerkzaamheden aan het pand heeft uitgevoerd? Dan horen wij graag uw bevindingen.

Renovatiebepaling

Veel verhuurders van winkelpanden maakten in de afgelopen jaren misbruik van de zogeheten ‘renovatiebepaling’ om winkeliers met langlopende huurcontracten uit hun pand te krijgen of de huur te verhogen.

Verhuurders die willen renoveren, kunnen namelijk het huurcontract met de winkelier beëindigen zonder rekening te houden met de winkelier die het pand huurt. Daarom dreigen sommige verhuurders met een ‘renovatie’ om een winkelier te dwingen meer huur te betalen. En wat moet je dan als ondernemer? De opzegging accepteren en ergens anders een nieuwe winkel openen? Of terugkeren en de hogere huur betalen?

Huurverhoging of huuropzegging na renovatie?

Dibevo wil graag inzicht krijgen in de omvang van dit probleem. Heeft u na 1 januari 2010 te maken gehad met een huuropzegging of huurverhoging die verband hield met renovatie? Dan horen wij graag uw bevindingen. Als u onderstaand formulier invult, nemen wij contact met u op.