27 augustus 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Nederlanders liever op foto met huisdier dan met partner

We vieren massaal de verjaardag van ons huisdier, nemen onze hond met plezier mee op vakantie en 83%van de Nederlanders gaat zelfs liever op de foto met Bello of Poekie dan met zijn partner. De humanisering van het huisdier is de grootste trend in dierenland. Dat blijkt uit onderzoek onder duizenden huisdiereigenaren door dierenspeciaalzaakketen Pets Place.

Liever op de foto met huisdier dan met partner

Bijna 82 procent van de 3600 ondervraagden liet weten de verjaardag van zijn huisdier te vieren. En dat gaat verder dan het cadeau doen van een extra groot bot met een strik erom. De hondenprosecco is in opmars, net als de snoepknabbels voor katten en de snuffelmatten voor hamsters.

Vakantie

Bijna de helft (45%) van de 2900 vakantiegangers laat weten zijn hond dit jaar mee te nemen. Voor de thuisblijvers was het niet altijd een pretje. Slechts 12% van de huisdieren bleek namelijk van de extreme hitte in Nederland te genieten. Niet zo raar dat bijvoorbeeld de koelplaten voor konijnen niet aan te slepen waren tijdens de hete dagen in juli.
 
Als hond en baas eropuit gaan gespt de baas steeds minder vaak een halsband om. Opvallend genoeg kiest 55% van de 3100 respondenten tegenwoordig voor een tuigje of ‘hondenharnas’. Overigens wandelt 65% van de 2200 eigenaren liever met zijn viervoeter door het bos dan dat hij met hondlief op de bank chillt. Tot slot gaf 40% van de 1500 kattenbaasjes aan dat hun kat de nagels liever over de meubels haalt dan over een krabpaal.