27 oktober 2016 | Dossier: Evenementen,

Nieuw: Edgard & Cooper lanceert droge hondenvoeding met 100% vers vlees

Edgard & Cooper is een gloednieuw merk hondenvoeding. De mensen achter Edgard & Cooper tonen dat hondenvoeding maken ook eerlijker kan; geen vleesmeel, geen synthetische bewaarmiddelen en geen kunstmatige kleur- en geurstoffen. Maar wat dan wel? 100% vers vlees en 100% natuurlijke ingrediënten. Tijdens de Dibevo-vakdagen introduceert 4Healthy Pets dit nieuwe merk.

Edgar & Cooper: nieuwe hondenvoeding

Jean-Luc, Key Account Manager bij Edgard & Cooper, legt uit: “Vleesmeel is eigenlijk slachtafval dat intensief bewerkt wordt tot een poeder. Er worden ook heel wat kunstmatige stoffen aan toegevoegd. En toch wordt het vaak gepresenteerd als ‘echt vlees’. Bij Edgard & Cooper vinden we dat hondenvoeding gemaakt moet zijn met verse stukken vlees en herkenbare natuurlijke ingrediënten. Denk maar aan kruiden, groenten en fruit. Vleesmeel komt er bij ons dus niet in. Nu niet. Nooit niet.”

Samenwerken met wetenschappers

Edgard & Cooper bedenkt alle recepten zelf. Ze worden daarna verder verfijnd met de hulp van wetenschappers van de universiteit om de voeding perfect evenwichtig te maken. Verteerbaarheid en biologische waarde staan centraal. Zo zorgt Edgard & Cooper ervoor dat hun hondenvoeding niet alleen lekker is, maar ook gezond voor je hond. Je vindt de droge voeding van Edgard & Cooper reeds vanaf maart dit jaar in de rekken van je dierenspeciaalzaak en tuincentrum. Professionals die met hen willen kennismaken, kunnen Edgard & Cooper ontdekken op 30 en 31 oktober tijdens de Dibevo-vakdagen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Edgard & Cooper streeft ernaar om op alle vlakken zaken te doen met een hart. Zo willen ze hun steentje bijdragen aan een betere wereld voor mens én dier. Ze doneren 10% van hun winst aan goede doelen voor honden overal ter wereld. En het merk heeft ook aandacht voor z’n ecologische voetafdruk. De verpakkingen van de droge voeding zijn gemaakt uit 100% afbreekbare materialen, bedrukt met 100% water gebaseerde inkten zonder chemische stoffen en ze zijn ook volledig composteerbaar.

Edgard & Cooper (4Healthy Pets) is tijdens de Dibevo-vakdagen te vinden op stand 86.

Bestel nu je toegangskaarten    Ik wil eerst nog wat meer info