11 september 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Nieuw educatie- en dierenwelzijnscentrum opent in Lelystad

Edupet opent vrijdag 18 oktober in Lelystad officieel de deuren van een nieuw educatie- en dierenwelzijnscentrum. Het centrum is de aangewezen plek om te leren met, van en over dieren. Dierenwelzijn, educatie en praktijk komen er samen.

Het Edupet educatie- en dierenwelzijnscentrum, dat naast het huidige pand van de Martin Gaus Academie ligt, staat op de locatie van het voormalige Martin Gaus Dierenhotel aan de Bronsweg in Lelystad. Het gaat praktijkgericht onderwijs bieden, vooral voor honden.

Van trainingsveld tot trimsalon

Dierprofessionals, studenten en huisdiereigenaren kunnen in het nieuwe centrum optimaal samenwerken. Tot de faciliteiten behoren les- en vergaderruimtes, een trainingsveld met observatieplek voor studenten, consulten over hondengedrag voor consumenten, een hondenspeeltuin en snuffeltuin, een dierenkliniek, een dierenfysiotherapeut en een trimsalon met dogwash. De locatie leent zich ook prima voor evenementen en grote bijeenkomsten.

Opening door Martin Gaus

Martin Gaus geeft vrijdag 18 oktober samen met de directie van Edupet de aftrap voor de officiële opening. Op zaterdag 19 oktober vindt in het centrum de allereerste activiteit plaats: het Dierenwelzijnscongres, waar diverse sprekers vernieuwende inzichten presenteren op het gebied van dieren- en mensenwelzijn. Op zondag 20 oktober volgt een open middag. Dan kan iedereen de locatie komen bekijken en meedoen aan verschillende activiteiten om zo kennis te maken met de Edupet opleidingen en workshops.