12 september 2017 | Dossier: Wet- en regelgeving

Geldt de nieuwe privacywet ook voor jou? Check het hier

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg ‘AVG’) in Nederland van toepassing. Deze privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen en dat kan ook voor ondernemers in onze branche gaan gelden.

Online AVG Check - privacywet

Verzamel, gebruik en verwerk je persoonsgegevens, dan krijg je sowieso met deze wet te maken. Denk aan klantgegevens als naam, adres, woonplaats, bestelhistorie en betaalgegevens uit de winkel of webshop, maar ook de gegevens van personeel vallen eronder. Het verwerken van al deze persoonsgegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet.

Dibevo heeft via Detailhandel Nederland meegewerkt aan de Online AVG Check, een checklist die je helderheid geeft in hoeverre je te maken hebt met de nieuwe privacywet. Door 12 korte vragen te beantwoorden krijg je snel inzicht in welke acties je kunt en moet ondernemen.

Direct naar de AVG Check

Op de foto: de online checklist werd door Detailhandel Nederland-voorzitter Guido van Woerkom gepresenteerd aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt in Nederland vanaf mei 2018 toezicht op de naleving van de nieuwe privacywet.