15 december 2021 | Dossier: Wet- en regelgeving,

NOW-loket weer geopend voor aanvragen loonsteun

Ondernemers kunnen vanaf deze week loonsteun aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar. Deze zevende periode NOW (NOW-5) beslaat ditmaal geen drie, maar twee maanden.

Ondernemers met minimaal 20% omzetverlies kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden november en december 2021. Net als in de zesde periode NOW is de tegemoetkoming maximaal 85% en kan er een maximaal omzetverlies van 80% worden opgegeven. Het voorschot is zoals eerder 80% van de berekende tegemoetkoming en wordt dit keer niet in termijnen betaald, maar in één keer.

Nieuw in de zevende periode NOW is dat ook bedrijven die na 1 februari 2020 gestart zijn in aanmerking komen voor loonsteun. Om het omzetverlies te kunnen berekenen is er tenminste één maand volledige referentieomzet nodig vóór de NOW-periode. Dat betekent dat alle bedrijven die gestart zijn vóór 1 oktober 2021 in aanmerking kunnen komen voor NOW.

De precieze voorwaarden voor starters en alle andere informatie over de zevende periode NOW is te vinden op de website van UWV.