22 augustus 2018 | Dossier: Personeel

Onderhandelakkoord voor nieuwe cao dierenspeciaalzaken

Dibevo heeft met vakbond CNV een onderhandelakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor dierenspeciaalzaken. Naar verwachting wordt de cao in september gepresenteerd.

Cao dierenwinkels

De vooruitzichten voor de economie blijven positief. Dat is op zich heel mooi, maar positieve berichten over de economie vertalen zich niet alleen in meer mogelijkheden voor bedrijven, maar ook in hogere looneisen. Andere sectoren laten inderdaad mooie groeicijfers laten zien, maar voor de detailhandel is dat lang niet overal het geval. Met die wetenschap in het achterhoofd is Dibevo al enige tijd in onderhandeling met CNV over de totstandkoming van een nieuwe cao. Het goede nieuws is dat er onlangs een onderhandelakkoord is bereikt.

Wat gaat er veranderen?

Het is nog te vroeg om alle wijzigingen op te sommen, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. Naast een reële salarisverhoging staan de volgende zaken op stapel:

  • presentatie van een nieuw loongebouw
  • introductie van een loonafhankelijke beoordelingssystematiek
  • toekomstige salarisverhogingen zullen vanaf 2019 ook worden gerelateerd aan de hoogte van de inflatie en het succes van de bedrijven in de detailhandel.

Half september kunnen we met zekerheid zeggen of het akkoord ook door alle partijen gedragen wordt en dus een nieuwe cao kunnen presenteren. Tegen die tijd zullen we je uiteraard uitgebreid informeren.