28 mei 2024 | Dossier: Dierenwelzijn,

Onderzoek naar kortsnuiten in Nederland

Onderzoeksbureau Novi Mores doet in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek naar kortsnuiten in Nederland. Met onderzoek wil het ministerie inzicht krijgen in het gedrag en keuzes van mensen bij de aanschaf en het houden van honden met een (relatief) korte snuit en de beweegredenen en ervaringen van fokkers bij het fokken van deze honden.

Kortsnuiten-onderzoek

Dibevo ondersteunt dit onderzoek van harte en daarom vragen wij je om het onderzoek door te zetten naar je klanten. Bijvoorbeeld via je nieuwsbrief. Je kunt daarvoor onderstaande voorbeeldtekst gebruiken. Ook kun je deze poster printen en ophangen in je winkel of pension.


Doe mee aan belangrijk onderzoek

Heeft u een hond met een (relatief) korte snuit? Bijvoorbeeld een mopshond, dwergkees of bulletje? Of misschien een boxer, terriër of chihuahua? Dan zijn wij op zoek naar u! Onderzoeksbureau Novi Mores voert in opdracht van het ministerie van LNV een onderzoek uit en wil graag weten waarom u voor deze hond heeft gekozen en wat uw ervaringen zijn met deze hond. U helpt het onderzoek enorm door deze vragenlijst in te vullen. Door mee te doen, maakt u kans op €250,- Alvast hartelijk dank!