18 december 2013 | Dossier:

Controleer uw factuur van Buma/Sena

Heeft u een klacht over het afdragen van auteursrechten aan Buma/Sena? Dat kan bij De Geschillencommissie Auteursrechten.

Elke ondernemer weet het: muziek is sfeerbepalend en imagoversterkend. Het draaien van de juiste muziek zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen waardoor ze langer blijven en meer geld uitgeven. Draait u muziek in de winkel? Dan bent u verplicht om daarvoor auteursrechten af te dragen aan Buma en Sena. Binnenkort valt de rekening daarvoor weer op de deurmat. Controleer deze factuur goed, zodat u niet teveel afdraagt.

Klacht indienen bij De Geschillencommissie

Stel dat het aantal vierkante meters van uw winkel dat op de factuur vermeld staat niet klopt of het tarief zelf te hoog is. Dan kunt u een klacht indienen bij Buma of Sena. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u bij de Geschillencommissie Auteursrechten terecht. De commissie behandelt uiteenlopende klachten, bijvoorbeeld omdat een onjuist tarief is toegepast, het tarief verkeerd is toegepast of het tarief zelf te hoog is.

Voorwaarden om een klacht bij De Geschillencommissie in te dienen zijn:

  • het factuurbedrag mag niet hoger zijn dan € 100.000,--
  • de factuurdatum moet na 30 juni 2013 vallen

Een uitspraak van De Geschillencommissie is bindend. Voor meer informatie over De Geschillencommissie Auteursrechten of het indienen van een klacht bij deze commissie kunt u terecht op de website van De Geschillencommissie.

Bent u Dibevo-lid en heeft u hulp nodig bij het indienen van een klacht? Neem dan contact met ons op.