14 oktober 2015

Opnieuw bezoekersrecord voor Dibevo-Vakbeurs

Dibevo-Vakbeurs 2015

De Dibevo-Vakbeurs heeft opnieuw een record aantal bezoekers getrokken. In drie dagen tijd bezochten 5.126 huisdierenprofessionals de Evenementenhal in Gorinchem. De sfeer op de vakbeurs was als vanouds gezellig, maar dit jaar viel vooral de positiviteit op: ondernemers zien het weer zitten en durven te investeren. Die teneur was mede te danken aan het feit dat veel bedrijven de week daarvoor een meer dan uitstekende dierendagomzet hadden gedraaid. Ofwel: de stemming zat er goed in. Bij exposanten bestond dat positieve gevoel ook, maar tegelijkertijd leefde er de vraag ‘wat gaat Dibevo volgend jaar organiseren nu de Dibevo-Vakbeurs in deze vorm naar eens per twee jaar gaat’.

Plannen voor volgend jaar?

Dibevo-voorzitter Joost de Jongh over de plannen voor volgend jaar: “Ondernemers – dat is wel weer gebleken – zijn de graadmeter van wat er in de samenleving gebeurt. Daar gaat het beter en meteen spelen zij daarop in. Dat bepaalde sterk de positieve sfeer van deze vakbeurs.
En ja, wat doen wij volgend jaar? In ieder geval komen we met een andere vorm van ondernemersontmoeting. Een model dat rekening houdt dat er in de ‘even jaren’ twee andere grote beurzen zijn: Interzoo en Anido, en dat tegelijkertijd ook past bij onze rol om een setting te creëren waarin onze leden-leveranciers hun afnemers kunnen ontmoeten en daarbij zaken kunnen doen. Voor die afnemers – de bezoekers van het evenement – is er daarnaast een breed programma van kennisoverdracht, informatievoorziening en ontspanning. Kortom, iets voor iedereen om naar uit te zien.”

Lezing Barf: modeverschijnsel of supervoeding

Noviteitengalerij, lezingen en trimdemonstraties

Uit de korte bezoekersenquête die elke beursdag werd verstuurd, blijkt dat vooral de nieuwe locatie en inrichting van de noviteitengalerij hogen ogen gooide. Het uitgebreide lezingenprogramma zagen bezoekers als een waardevolle aanvulling op het beursconcept. Vooral de praktisch inzetbare lezingen trokken over het algemeen veel ondernemers naar het lezingenpaviljoen met als onbetwiste publiekstrekker de lezing ‘Barf: modeverschijnsel of supervoeding’. Ook het trimpaviljoen gonsde elke beursdag van de activiteiten met doorlopende demonstraties en workshops.

Trimworkshop Dibevo-Vakbeurs 2015

Best of show-award

Ongeveer 1.200 bezoekers brachten hun stem uit op ‘het beste product’ van de Noviteitengalerij. Drie van hen ontvingen de dagprijs: een Philips Wake-up light. Exposant Hint International won de ‘Best of show-award’ van de Dibevo-Vakbeurs 2015. Ruim 26% van de stemmers vond het Brio Aquaponics-systeem het beste of meest innovatieve product in de noviteitengalerij. De runners-up waren Healthy Dog ‘Wild Menu’ van Franckenfood (22%) en de Insect Bodyguard van Hofman Animal Care (16%).

Noviteitengalerij - Dibevo-Vakbeurs 2015

Alle foto’s: © Norbert Waalboer Fotografie