17 februari 2022 | Dossier: Dierenwelzijn,

Oproep FairDog: help mee aan veilige marktplaats voor honden

Een goede match tussen huisdier en zijn toekomstige eigenaar is essentieel voor verantwoord huisdierbezit, daar is iedereen het wel over eens. Maar wat honden betreft, is die match vaak moeilijk te realiseren en het aanbod is vaak versnipperd en onbetrouwbaar. Dat is de reden dat Dibevo meewerkt aan FairDog, een initiatief dat streeft naar een veilige handel in gezonde en sociale honden.

FairDog

Om zoekende hondenkopers te helpen, willen de partners in FairDog een website ontwikkelen waarop uitsluitend betrouwbaar aanbod te vinden is. In tegenstelling tot andere marktplaatsen, is er op de FairDog-website wél controle op de herkomst, sociale imprenting en gezondheid van de aangeboden honden.

Op dit moment is die website nog in een beginnende fase. Een aantal studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein zou daarom graag in contact komen met fokkers om te weten hoe zij tegen een dergelijke website aankijken en om te achterhalen waar behoefte aan is (vanuit de fokkers).

Werk mee aan een veilige handel

Fok je regelmatig met honden en wil je meewerken aan een veilige hondenhandel? Stuur dan even een mailtje aan Gerrit Hofstra van Dibevo. Hij zorgt dan dat je gegevens bij de studenten terechtkomen.