Minister Kamp van Economische Zaken heeft tijdens de MKB-top over financiering in Den Haag de Nationale Financieringswijzer geopend. Dit helpt mkb-ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. MKB-Nederland, VNO-NCW, brancheorganisaties waaronder Dibevo, financiers en overheid zijn initiatiefnemers voor deze site en app.
Alternatieve financieringsvormen
Veel ondernemers hebben nog altijd moeite om financiering te vinden. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat slechts 24% van de mkb-ondernemers goed bekend is met alternatieve vormen van financiering. Bijna de helft van de ondernemers (47%) heeft nog nooit naar alternatieve financieringsvormen gekeken.
Iedere onderneming is anders en heeft daarmee specifieke financieringsbehoeften. De Nationale Financieringswijzer helpt je op weg naar de financieringsvormen die mogelijk goed bij je onderneming passen en de partijen waarbij je hiervoor het best zou kunnen aankloppen. Je krijgt daarbij antwoord op de volgende vragen:
- Welke financieringsvorm is geschikt?
- Welke partijen bieden welke financieringsvormen aan?
- Welke vervolgstappen moet ik nemen?
Opvolger Ondernemerskredietdesk
De Nationale Financieringswijzer is eigenlijk de opvolger van de Ondernemerskredietdesk. Doel was en blijft om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in hun zoektocht naar financiering. De banken zijn de afgelopen jaren terughoudender met het verstrekken van krediet aan het mkb. En het financieringsaanbod is sindsdien aanzienlijk verbreed.
Naast de website kun je de Nationale Financieringswijzer ook raadplegen via een smartphone-app. Deze is zowel beschikbaar via de Apple Store als Google Play.