25 april 2018 | Dossier: Ledennieuws

Paragon Pet Products breidt fors uit in Veendam

Hondensnackfabrikant Paragon Pet Products investeert de komende twee jaar vijf miljoen euro in de uitbreiding van het bedrijf. Paragon Pet Products is producent en verkoper van hondensnacks gemaakt van vooral aardappelzetmeel. Die worden onder de naam Whimzees op de markt gebracht in meer dan 45 landen.

Whimzees

Jaarlijks worden in Veendam zeker 100 miljoen vegetarische hondensnacks geproduceerd. De kauwbotten in meer dan honderd verschillende soorten, zijn met name in Amerika populair. Onlangs werd de eerste paal geslagen door onder anderen burgemeester Sipke Swierstra van Veendam en Camelle Kent, de CEO van WellPet LLC. Dit Amerikaanse familiebedrijf nam Paragon vorig jaar over.

WellPet is een van de grootste bedrijven op het gebied van honden- en kattenvoer met een groot netwerk in Noord-Amerika. Bij Paragon werken 46 mensen. Daarnaast biedt het bedrijf werk aan 60 mensen van werkvoorzieningschap Wedeka en het Werk-Leerbedrijf NEF uit Kollum. Sipkema: ”Dat maakt een bedrijf als Paragon zo belangrijk voor Oost-Groningen. Het bedrijf investeert in de ontwikkeling van hoogwaardige technologie en biedt werk aan een grote groep mensen.”

Foto: Janine Verschure