24 november 2011 | Dossier:

Per 1 januari 2012 alleen nog betalen via het nieuwe pinnen

Pinautomaten

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in sommige media is er geen nieuwe deadline voor het nieuwe pinnen. Dat schrijft het Projectbureau EMV in een persbericht.

Ondernemers die op 1 januari 2012 niet klaar zijn voor het nieuwe pinnen lopen omzet mis, want hun klanten kunnen dan niet meer pinnen. In de loop van het eerste kwartaal van 2012 zullen de systemen van het oude pinnen worden ontmanteld en is het ook echt niet meer mogelijk hiervan gebruik te maken.

Uitstel niet mogelijk

Voor een beperkt aantal betaalautomaten is bij hoge uitzondering en onder strikte voorwaarden een officiële dispensatie verleend. Zo’n ondernemer beschikt over een bankcontract voor het nieuwe pinnen en heeft aangetoond dat hij er zelf alles aan heeft gedaan om op 1 januari 2012 gereed te zijn voor het nieuwe pinnen.

De dispensatie is verleend vanwege technische problemen buiten de ondernemer om. De voortgang bij deze ondernemers wordt continu gemonitord door het Projectbureau EMV. Deze ondernemers doen er dus alles aan om begin januari 2012 gereed te zijn.