27 juni 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Pets Place start met obesitaskliniek in 7 vestigingen

Pets Place gaat één dag in de week de 7 vestigingen van Vets Place omtoveren tot obesitaskliniek. In de dierenartspraktijken behandelen de artsen niet alleen te zware dieren, maar worden bovenal de baasjes geholpen om (ernstig) overgewicht bij hun huisdier te voorkomen.

Obesitas-inloopspreekuur bij Vets Place
Links: Veterinair manager van Vets Place, Marieke van Aalst. Rechts: Een hond wordt in de obesitaskliniek gewogen.

Met de obesitaskliniek willen de dierenartsen in de winkels van Pets Place alle baasjes over de streep trekken die nu nog twijfelen of hun dier overgewicht heeft. Zwaarlijvigheid bij dieren kan namelijk net zo nijpend zijn als bij mensen. Inzicht hierover is hoog nodig: 97% van de huisdierbezitters heeft namelijk moeite om een gezond gewicht van hun huisdier te herkennen, zo blijkt een inventarisatie van Royal Canin en Pets Place.

Slechts één op de tien baasjes geeft aan dat hun dier overgewicht heeft, terwijl dat in werkelijkheid in de helft van de gevallen zo is. 

Inloopspreekuur

Om meer bewustwording bij baasjes te creëren houdt Vets Place elke maandag een gratis inloopspreekuur. “Baasjes zijn dan welkom om hun dier te komen wegen. Op dat moment kunnen we gelijk een inschatting maken van de gezondheid van het dier”, vertelt Marieke van Aalst, veterinair manager van Vets Place.

“Als een dier 10% zwaarder is dan zijn ideale gewicht, noemen we dat al overgewicht. De meeste eigenaren houden dit niet bij. In onze gewichtsconsulten helpen we de baasjes daarbij en geven we passend advies. Ze kunnen ook van deze service gratis gebruik maken”, vertelt Van Aalst.

Inmiddels zijn er in 7 Pets Place-vestigingen dierenklinieken gevestigd en het plan is om dat aantal op termijn verder uit te breiden.