11 oktober 2017 | Dossier: Kennisdagen,

Met een persoonlijk verhaal meer omzet

Je hebt een dierenspeciaalzaak: netjes ingericht, goed voorraadbeheer, kundig personeel, allemaal prima. Kortom: ze hoeven jou niet te vertellen hoe je een winkel runt. Toch is er een simpele methode waarmee je je omzet, ondernemerszin en misschien zelfs je werkplezier nog verder omhoog kunt stuwen. Benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Dibevo Ondernemerscafé

Misschien heb je links en rechts al weleens gelezen over de ontwikkeling dat mensen steeds minder ontvankelijk zijn voor reclame en promotionele boodschappen. Logisch toch? Ga je zelf maar na. Wat daarentegen wél blijft hangen zijn de bedrijven die een verhaal vertellen en je zo meetrekken in een belevingswereld waar de consument niet de hand op de knip houdt, maar niet kan wachten om geld uit te geven.

Voorbeeldje? Denk maar eens aan het fenomeen herenkapper. Vaak saaie, inwisselbare zaken, toch? Alles piekfijn in orde en toch wil je er eigenlijk niet zitten. En kijk nu eens naar dit filmpje.


Wil jij ook weten hoe je met eigenheid en een persoonlijk verhaal meer omzet kunt draaien? Inclusief tips en trucs hoe je dat stap voor stap en met weinig middelen voor elkaar krijgt? Kom dan op 14 november naar Dobey Dierspecialist Rotterdam voor de tweede editie van het Dibevo-ondernemerscafé.

Waarom een ondernemerscafé?

Links en rechts merken we dat ondernemers in onze branche behoefte hebben om bij te praten en van elkaar te leren. Al was het maar om te weten hoe een ander de dagelijkse problemen en uitdagingen in het bedrijf aanpakt. Dat doen we met een reeks regionale bijeenkomsten voor eigenaren van dierenspeciaalzaken: het Dibevo-ondernemerscafé, een avond voor en door collega-ondernemers.

Het leuke is dat we de avonden organiseren op de thuisbasis van een Dibevo-lid. Bij het tweede ondernemerscafé zijn we te gast bij Mark Mom van Dobey Dierspecialist Rotterdam. Misschien ken je Mark van zijn workshop hondenkoekjes bakken die hij speciaal voor collega-ondernemers organiseerde.

Verloop van de avond

Mark MomHenk van HouwelingenDe avond wordt verzorgd door Dibevo-secretaris Henk van Houwelingen en Mark Mom. Mark zal je eerst rondleiden door zijn winkel en vertellen hoe hij de zaak runt en wat het geheim is van zijn succes. Daarna neemt Henk het over en zal hij uitleggen wat storytelling (‘je verhaal vertellen’) inhoudt en hoe je dat kunt toepassen in je eigen winkel. Gaandeweg de avond is volop ruimte om te leren van elkaars ervaringen en inzichten.

Programma

19.00 uur    Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur    Start Dibevo-ondernemerscafé
22.00 uur    Afsluiting

Voor wie?

Deze ondernemersavond is gericht op eigenaren van dierenspeciaalzaken binnen een straal van ca. 75 kilometer van Rotterdam.

Datum en locatie

Dinsdagavond 14 november 2017 bij Dobey Dierspecialist Rotterdam.