6 december 2016 | Dossier: Dierenwelzijn,

Raad van Beheer heeft nieuwe voorzitter

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland heeft een nieuwe voorzitter: Jack Alberts. Hij volgt Gerard Jipping op die op 3 december aftrad als voorzitter.

Alberts is sinds 2009 bestuurslid van de Raad van Beheer en heeft daarbij de portefeuille juridische zaken, een functie die voortvloeide uit zijn beroep als advocaat. Tegelijkertijd heeft het bestuur een nieuwe vicevoorzitter aangewezen, namelijk Albert Hensema die tevens penningmeester van de vereniging is.

Jack Alberts - Raad van Beheer
 
Jack Alberts kreeg zijn eerste rashond in 1971. Zijn interesse begon bij de herdershonden en veranderde later naar de windhonden. Alberts heeft nu al vele jaren zijn hart verloren aan de Whippet. In de jaren 80 en 90 heeft hij op kleine schaal gefokt. Na die tijd heeft hij door hem geïmporteerde Whippets op shows uitgebracht. Van 1996 tot 2005 was hij voorzitter van de Nederlandse Whippet Club.

Dibevo feliciteert Jack Alberts met zijn benoeming en heeft al aangegeven dat het de nieuwe voorzitter graag ondersteunt bij het verwezenlijken van de verschillende beleidsdoelen van de Raad. Zéker als het gaat over de positie van de rashond, de benadering van de problematiek rondom bijtincidenten en het terugdringen van het voorkomen van genetische afwijkingen.