9 mei 2017 | Dossier: Evenementen,

Thema Dag van de Hond: Kind & Hond

Kinderen en honden kunnen de beste maatjes zijn. Maar dan moeten ouders/verzorgers of kinderen wel weten hoe ze verstandig en plezierig met hun hond omgaan. Want ook honden hebben weleens ‘even geen zin’. Daarom heeft de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied juist voor het thema ‘Kind & Hond’ gekozen voor de jaarlijkse Dag van de Hond die op zondag 21 mei plaatsvindt.

In heel Nederland kunnen bezoekers, zowel mét als zonder hond, een kijkje nemen bij kynologenclubs, hondenverenigingen en rasverenigingen in Nederland. Een overzicht van de deelnemende locaties is te vinden op de website van de Dag van de Hond.

Kind en hond kunnen de beste maatjes zijn

Thema Kind & Hond

Dit jaar staat de relatie tussen honden en kinderen centraal. Om een goede relatie tussen kinderen en honden op te bouwen heeft de Raad van Beheer in samenwerking met het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) de folder ‘Kind en hond... kunnen de beste maatjes worden’ uitgebracht met 10 gouden regels om goed om te gaan met honden.

Download de folder

Kind en hond

Vrienden van de Dag van de Hond

De Raad van Beheer organiseert de Dag van de Hond in samenwerking met de 'Vrienden van de Dag van de Hond'. Dibevo maakt hier ook deel van uit. Dit is dus weer een mooie gelegenheid om in te haken met verschillende acties voor je klanten!