9 december 2021

RIF-subsidie brengt ontwikkeling Van Dieren Ontdekpark dichterbij

Aeres MBO Barneveld heeft de aangevraagde subsidie voor de ontwikkeling van een dierenontdekpark toegewezen gekregen. De subsidie is aangevraagd bij het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF), een fonds dat als doel heeft om de samenwerking  tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven te stimuleren en mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Van Dieren Ontdekpark

De aanvraag gaat om een Publiek Private Samenwerking in samenwerking met 34 partners en organisaties uit de diersector, waaronder Dibevo. Deze partners dragen bij aan het ontwikkelen van de praktijkleeromgeving om professionele sociale en communicatieve vaardigheden van studenten tot een hoger niveau te brengen.

Nieuw onderwijsconcept

Aeres MBO Barneveld besteedt de subsidie aan een nieuw onderwijsconcept: het Van Dieren Ontdekpark. Dit is een uniek ontdekpark waar publiek van alles kan leren over dieren. Het wordt een belevingspark met inspirerende en educatieve omgevingen. Bezoekers worden aan het denken gezet over hoe wij mensen dieren zien en hoe we met ze omgaan.

Vaardigheden ontwikkelen

Voor de studenten van Aeres MBO Barneveld heeft dit park een enorme meerwaarde: de professionals in opleiding gaan vaardigheden (softskills) ontwikkelen in een levensechte, veilige leeromgeving.

Niet alleen de theorie over dieren, maar ook vaardigheden als omgaan met kritische vragen en opmerkingen, iemand gastvrij ontvangen, goed adviseren, een professionele houding aannemen en klantgerichtheid zijn belangrijk als studenten na hun opleiding aan het werk gaan. In het ontdekpark worden straks al deze vaardigheden geoefend met echte bezoekers.

Van Dieren Ontdekpark - partners