26 september 2011 | Dossier:

Scholingsdagen voor dierenspeciaalzaken

Scholingsdag

Ook dit najaar organiseert Dibevo weer drie gratis scholingsdagen voor medewerkers en eigenaren van dierenspeciaalzaken. In één dag leert u meer over visziekten en het voorkomen van een overval.

Visziekten

In het ochtendprogramma behandelt Mario Blom de visziekten die ook aan bod komen in de Specialisatiemodule Diergenees- & Bestrijdingsmiddelen van het HKI. Blom is dierenarts en gespecialiseerd in visziekten. Velen kennen hem van Colombo (ontwikkeling geneesmiddelen voor aquaria en vijvers) of van zijn vissenhospitaal.

Onderwerpen die tijdens de scholingsdag aan bod komen zijn omgevings- en voedingsfouten,  trauma’s, parasieten en het immuunsysteem van de vis. Blom gaat ook dieper in op de de veroorzakers van visziekten en de symptomen die hierbij optreden.

Voorkomen van een overval

In het middagprogramma vertelt Bert Goselink van het bureau ‘ProWintra, training en advies’ u alles over het voorkomen van een overval en hoe u het beste kunt handelen tijdens en na een overval. Deelnemers krijgen een training in het beperken van het overvalrisico. Bijvoorbeeld door geldhandelingen veiliger uit te voeren en veiligheidsprocedures beter in acht te nemen. Daarbij besteedt Goselink veel aandacht aan alertheid, risicomomenten, geldtransport en nazorg na een overval.