10 juni 2021 | Dossier: Wet- en regelgeving,

Schouten: “Wetswijziging gaat niet over gezelschapsdieren”

De Tweede Kamer heeft vandaag opnieuw gedebatteerd over de aanpassing van de Wet Dieren. Ook Dibevo was afgelopen week druk aan het lobbyen om politiek Den Haag de verregaande consequenties van de wetswijziging te laten inzien. Die lobby lijkt nu de goede kant op te gaan.

Carola Schouten

De VVD en CDA hebben in een nieuwe motie gevraagd om vast te houden aan de bestaande regelgeving bij het uitvoeren van de Wet Dieren. LNV-minister Carola Schouten zei donderdag in de Tweede Kamer dat zij de motie als ‘richtinggevend’ zal beschouwen, mocht deze worden aangenomen. Het feit dat zo veel partijen hebben gezegd dat ze niet willen dat huisdiereigenaren de dupe worden van de wetswijziging, ziet Schouten als een ‘duidelijke politieke uitspraak.’

Schouten: “De wetswijziging die er lag, liet het open en ik hoor nu dat de Kamer zegt dat het niet gaat over gezelschapsdieren. Ik zal zorgen dat dit punt wordt meegenomen in de analyse. Als de Kamer daar straks gelijk boter bij de vis kan leveren hebben we die kou uit de lucht.”

Kortom: niets is zeker, maar het kwartje lijkt de goede kant op te vallen. We houden – net zolang als dat nodig is – de druk op de ketel.