15 januari 2020 | Dossier: Dierenwelzijn,

Spotify maakt persoonlijke afspeellijsten voor huisdieren

Dat 84% van de huisdiereigenaren zegt dat hun pluizige of gevederde vriend hun leven compleet maakt, daar staan we bij Dibevo niet van te kijken. Maar wist je ook dat bijna 70% hun huisdier toezingt en 57% zelfs dansen met hun huisdier? Voor Spotify genoeg reden om speciale afspeellijsten voor huisdieren te maken.

Spotify afspeellijst met muziek voor huisdieren

Niet alle huisdieren overigens. Spotify’s Pet Playlist beperkt zich tot honden, katten, hamsters, vogels en... kameleons. Waarom? Nou, slangen en vissen hebben geen oren, zegt Spotify (maar vissen kunnen wel degelijk horen) en het is de makers naar eigen zeggen nog niet gelukt om geschikte muziek te vinden voor andere huisdieren, zoals bijvoorbeeld konijnen.

Muziek aangepast aan karakter

Spotify stelt de afspeellijst samen op basis van de diersoort en zijn karakter. Van tevoren moet je als eigenaar aangeven hoe relaxed, energiek, verlegen of nieuwsgierig je huisdier is. Heb je een levendige, nieuwsgierige hond, dan kun je vrolijkere en snellere muziek verwachten dan bij een rustige en wat teruggetrokken kat. De streamingdienst is wel zo snugger om ook je eigen muzieksmaak mee te nemen. Uiteindelijk rolt er een lijst uit die voor zowel baas als dier te pruimen zou moeten zijn.

De Pet Playlist is ontwikkeld in samenwerking met cellist David Teie van het National Symphony Orchestra. Teie bracht twee albums uit met muziek die speciaal gecomponeerd is voor katten.

Spotify afspeellijst voor huisdieren