18 februari 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Stefan Neijenhuis en Giovanna Wegman nieuwe eigenaren Sascha Diertotaal

Eigenaar Brigitte Elsman van dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal in Duiven heeft haar bedrijf verkocht aan de medewerkers Stefan Neijenhuis en zijn vriendin Giovanna Wegman. Een ‘droomkoppel’ noemt Brigitte Elsman de nieuwe eigenaren. “Stefan en Giovanna zijn deskundig, ze kennen het bedrijf en ze zijn jong. Beter had het niet kunnen uitpakken.”

Nieuwe eigenaren bij Sascha Diertotaal Duiven

Sascha Diertotaal, gevestigd aan de Rijksweg in Duiven, bestond in september twintig jaar. In kleine kring was bekend dat eigenaar Brigitte Elsman (55) en haar man Bertus (59) de zaak vanwege hun gevorderde leeftijd van de hand wilden doen. Er was al mee geadverteerd, maar uiteindelijk werden de nieuwe eigenaren in eigen kring gevonden. Brigitte: “Ik had Stefan en Giovanna al op de radar, maar ze hielden de boot af. Daarom zijn we verder gaan kijken. Totdat ze ineens aangaven geïnteresseerd te zijn.”

Stefan Neijenhuis (26) en Giovanna Wegman (26), beiden afkomstig uit Duiven maar tegenwoordig samenwonend in Babberich, hebben daar wel een uitleg bij. “We hebben twee kleine kinderen van nul en twee jaar, een hond en drie vogels. In combinatie met het werk hadden we daar onze handen aan vol. Inmiddels is het wat rustiger. We hebben het nu allemaal goed geregeld en daarom hebben we op een gegeven moment bij Brigitte aangegeven dat we wilden praten. En we zijn eruit gekomen.”

Goedlopende dierenspeciaalzaak

Ze vinden het ‘leuk en spannend’ dat ze eigenaren worden van een goedlopende dierenspeciaalzaak. Stefan: “Toen ik twaalf was zei ik al: ‘Ik wil eigenaar van een dierenwinkel worden’. Op het vmbo al heb ik het vak dierverzorging gekozen en op het mbo de richting dierverzorging en management. Ik liep stage bij Sascha Diertotaal en ben er na mijn studie vast gaan werken. Nu worden Giovanna en ik samen eigenaar van het bedrijf. Hoe mooi is dat!”

Ook Giovanna Wegman is ervaren. Ze werkte zes jaar bij een dierenspeciaalzaak in Westervoort en sinds een halfjaar bij Sascha Diertotaal. Giovanna: “Stefan en ik kennen veel klanten en wij zitten op dezelfde lijn als Brigitte en Bertus. Wij willen ook meer dan een zak voer verkopen. Juist met service en advies kunnen we ons onderscheiden. Die lijn trekken we door.”

Volledig afstand

Brigitte en Bertus Elsman nemen volledig afstand van het bedrijf, al kunnen de nieuwe eigenaren altijd voor advies bij hen aankloppen. Brigitte zet wel haar hondenschool Hondenwijs voort. Met dat bedrijf geeft ze op individuele basis hondentrainingen.

Personeel blijft in dienst

Alle negen personeelsleden van Sascha Diertotaal (dat is inclusief Stefan en Giovanna) blijven in dienst. Het pand aan de Rijksweg waarin de speciaalzaak is gevestigd blijft eigendom van Brigitte en Bertus Elsman. Ze verhuren de begane grondverdieping aan de nieuwe eigenaren. Zelf blijven ze op de bovenverdieping wonen.