12 mei 2016 | Dossier: Personeel,

Steunpunt voor werknemers die baan verliezen in detailhandel

De sociale partners in de detailhandel gaan zich inzetten om mensen die hun baan verliezen snel aan ander werk te helpen. Met steun van de overheid is Loopbaansupport Detailhandel opgericht; een samenwerking tussen FNV Handel, CNV Vakmensen en Detailhandel Nederland.

 loopbaansupport detailhandel

Het project is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van UWV. Op de speciale website kunnen werknemers een cv maken, vacatures zoeken, en in één oogopslag zien welke workshops er worden georganiseerd. De steun bestaat uit een telefonische loopbaansupportlijn detailhandel, loopbaangesprekken, workshops, bijeenkomsten en een loopbaanportaal. Het loopbaanprogramma duurt in ieder geval één jaar.

Het initiatief ontstond begin dit jaar toen de economische crisis in rap tempo forse deuken sloeg binnen de detailhandel. Grote groepen werknemers raakten in korte tijd hun baan kwijt. En vanwege de druk op de sector en het veranderende type werk is het maar de vraag of dezelfde functies nog beschikbaar blijven binnen de detailhandel.

Koude kleren

“Loopbaansupport Detailhandel wil de werkzoekende medewerkers de weg wijzen, dus ook naar werk buiten de detailhandel. Of mensen gewoon een mogelijkheid bieden om even op adem te komen. De schok van je werk verliezen na een jarenlang dienstverband gaat namelijk niemand in de koude kleren zitten. De aanpak is heel bewust laagdrempelig”, vertelt Karlien Haak, de projectleider van de loopbaansupport.

Meer informatie

www.loopbaansupportdetailhandel.nl
• tel. 030 751 19 10