12 februari 2019 | Dossier: Dierenwelzijn, Klanten,

“Stinkende hondenbek kan echt niet meer”

Eigenaren besteden steeds meer aandacht aan het gebit van hun hond of kat. Volgens huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg is ‘gebit‘ op dit moment de meest populaire aanvullende dekking in Nederland. Van de huisdiereigenaren kiest 37% ervoor om de basisdekking hiermee uit te breiden.

Maand van de gebitsverzorging

In 2018 was gebitsreiniging, met 13% van het aantal declaraties, de meest geclaimde behandeling. Het verwijderen van kiezen komt op de 2e plaats. Reaal Dier & Zorg ziet het plaatsen van kronen, bruggen en beugels nog niet veel terug in de declaraties, ondanks dat deze behandeling zeker geen uitzondering meer is in de hedendaagse praktijk.

Gezond gebit voorkomt gezondheidsproblemen

Cynthia Jensma, manager van Reaal Dier & Zorg: “Wij zijn blij dat steeds meer eigenaren het belang van goede gebitsverzorging inzien. Een gezond gebit voorkomt gezondheidsproblemen en is belangrijk voor het welzijn van het huisdier”. Dierenarts Marnix Lamberts, gespecialiseerd in gebitsbehandelingen bij honden en katten, bevestigt dit: “In onze praktijk besteden we veel aandacht aan goede gebitsverzorging en laten we zien hoe je bij de hond en kat het gebit moet poetsen. Eigenaren stellen dat op prijs. Stinken uit de bek kan echt niet meer.”