10 oktober 2014 | Dossier:

Sureflap winnaar ‘Best of show-award’ Dibevo-Vakbeurs

Sureflap

Sureflap heeft de ‘Best of show-award’ van de Dibevo-Vakbeurs 2014 gewonnen. Ruim 13% van de ruim 1.100 stemmers vond de Surefeed, de microchip-gestuurde voerbak van SureFlap, het beste of meest innovatieve product in de Noviteitengalerij van de vakbeurs. De ‘runners-up’ waren Hofman Animal Care met de iFetch-ballengooier (10% van de stemmen) en Franckenfood met Healthy Dog Puppy-hondenvoeding (8%). De relatief lage percentages geven aan dat er enorm verdeeld is gestemd op de tentoongestelde noviteiten.

De voerbak met kattenluiktechnologie

Het principe van de Surefeed komt overeen met het concept van kattenluiken: bij het eerste gebruik scant de Surefeed eenmalig de chip van het dier en slaat deze op in het geheugen. Elke keer als de kat nadert, gaat de voerbak automatisch open. Dat maakt de voerbak ideaal voor huishoudens met meerdere huisdieren: de hond kan niet meer bij het voer van de kat en als een van de katten een speciaal dieet krijgt, kan de rest daar niet bij.

Winnaar Sureflap komt uiteraard uitgebreid aan het woord in een komende editie van het Dibevo-Vakblad.

Runners-up

Net buiten de prijzen vielen de noviteiten van Hofman Animal Care en het Belgische Franckenfood.

iFetch

De iFetch van Hofman Animal Care lanceert mini-tennisballen tot instelbare afstanden van 3, 6 en 9 meter. Een leuk speeltje voor honden die maar geen genoeg krijgen van apporteren en inmiddels een rage in Amerika.

Healthy Dog PuppyHealthy Dog Puppy van Franckenfood is de eerste superpremium geperste tarweglutenvrije hondenvoeding op de markt met een puppyvariant waar de eiwitten en vetten maar een fractie verhoogd zijn en waar het calcium- en fosforgehalte wat verlaagd is.