02 april 2015 | Dossier:

Themamiddag voor Dibevo-dierenpensions in Houten

Dierenpension Hendrikshoeve

Dibevo-lid en eigenaar van een dierenpension? Kom dan naar de speciale themamiddag voor dierenpensions op dinsdag 23 juni.

Dit jaar zijn we te gast bij Dierenpension Hendrikshoeve in Houten, een pension dat zich onderscheidt door ‘reinheid’ in de meest ruime zin van het woord. Het pension wordt elke dag van boven tot onder en van links naar rechts schoongemaakt, tot de ramen aan toe. De vloeren hebben een speciale coating zodat er geen luchtjes in kunnen trekken en het pension maakt gebruik van een zelf ontworpen ventilatiesysteem dat voor een brandschoon luchtklimaat zorgt. Dat is toch iets dat je met eigen ogen wilt zien!

Lezing door vaccinatiespecialist Bart de Leeuw

Bart de LeeuwAls je aanwezig was op de sectievergadering (voorgaand aan de ALV) van november vorig jaar, dan heb je al kennis kunnen maken met Bart de Leeuw van Zoetis (spreek uit zo-EH-tis), een specialist op het gebied van vaccinaties. De Leeuw kwam toen letterlijk tijd tekort om zijn verhaal af te maken. Nu gaat hij opnieuw een lezing houden over vaccinaties, maar dan volledig toegespitst op dierenpensions.

De Leeuw gaat daarbij vooral in op de vele nieuwe ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van honden- en kattenvaccins. Denk daarbij aan nieuwe vaccins, nieuwe inzichten over welke ziektes van belang zijn en nieuwe onderzoeksgegevens over de beschermingsduur die vaccins bieden. Tussendoor is er alle gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Programma

12.30 - 13.15 uur Ontvangst met broodjes
13.15 - 13.45 uur Welkomstwoord van Dibevo-voorzitter Joost de Jongh en Dierenpension Hendrikshoeve
13.45 - 14.45 uur Bezichtiging dierenpension
14.45 - 15.00 uur Korte koffie/theepauze
15.00 - 16.15 uur Lezing door Bart de Leeuw van Zoetis
16.00 - 17.30 uur Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Locatie

Dierenpension Hendrikshoeve
Veerwagenweg 100
3991 LN Houten
www.dierenpensionhendrikshoeve.nl