24 januari 2017 | Dossier: Ledennieuws,

Tijd voor een feestje: De Dierenwinkel René van der Westen bestaat 35 jaar

Toen René elf jaar oud was wist hij het al: hij wilde een eigen dierenwinkel. Nu, in 2017, bestaat De Dierenwinkel René van der Westen 35 jaar en is het tijd voor een feestje!

Rene van der Westen 1982

Hoe het begon

René had op zijn elfde al een jaar zijn eigen hamstertje die hij had gekocht in een dierenwinkel in Den Haag. Bij zijn bezoek aan deze winkel was hij erg onder de indruk en al snel begon hij na school in deze dierenspeciaalzaak te helpen. In 1978 werkte René in een andere dierenspeciaalzaak in Leidschendam waar hij Ria, zijn huidige vrouw, ontmoette en al snel bleek dat ze samen dezelfde droom koesterden. Het duurde dan ook niet lang tot hun droom daadwerkelijk in vervulling ging en in 1982, toen René en Ria pas 21 en 19 jaar oud waren, werd De Dierenwinkel aan de Frederik Hendriklaan geopend.

René’s geheim

René van der Westen is inmiddels een waar begrip geworden op ‘de Fred’, en ver daarbuiten (klanten komen zelfs vanuit België naar de winkel). Sinds een aantal jaar heeft de winkel ook een webshop erbij gekregen. Daarnaast is de dierenspeciaalzaak twee jaar geleden samengevoegd met de hondenboetiek waardoor mensen nu al hun dierenartikelen in één grote winkel kunnen vinden. René’s geheim? Een eigen identiteit ontwikkelen, een eigen koers varen en zorgen dat je mensen iets kunt bieden wat andere winkels niet kunnen bieden.

Tegenwoordig is een huisdier namelijk niet meer alleen een huisdier, maar ook een huisvriend. Huisdieren worden steeds meer als gezinslid opgenomen. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen, waardoor de dierenbranche zich alleen maar verder zal ontwikkelen en de winkel en webshop van René van der Westen zullen blijven groeien.

Weekend 28 & 29 januari: feest!

Nu, in 2017, bestaat René van der Westen 35 jaar en is het tijd voor een feestje! In het weekend van 28 en 29 januari ontvangt elke klant bij de kassa een kraslot waarop een korting staat die loopt van 10-35 %. Daarnaast komt de firma Edgard & Cooper op zaterdag langs en mogen de honden proeven van allerlei heerlijke hondenhapjes. Natuurlijk zijn er het gehele weekend ook hapjes en drankjes voor de baasjes!