26 april 2022 | Dossier: Bedrijfsvoering, Personeel,

Tweede aanvraagronde STAP-budget van start

UPDATE 4 mei 2022: Er is geen STAP-budget meer beschikbaar voor de huidige aanvraagperiode. De volgende aanvraagperiode start op vrijdag 1 juli 2022 om 10.00 uur.


Vanaf 2 mei kunnen Nederlanders weer 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze vergoeding heet STAP-budget en wordt voor de tweede keer dit jaar aangeboden. Het kabinet wil met deze subsidie mensen de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen om zo hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

 


Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen, op voorwaarde dat deze gericht is op de arbeidsmarkt. Je kunt dus geen aanvraag doen voor hobbycursussen. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan. Op deze website staat meer informatie over welke opleidingen beschikbaar zijn. Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. 

Wees er snel bij 

Het beschikbare STAP-budget van 160 miljoen euro wordt in 2022 verdeeld over vijf tijdvakken van twee maanden. In de eerste ronde van 1 maart vroegen ruim 35.000 mensen in slechts een paar dagen tijd STAP-budget aan, dus wees er snel bij als je binnenkort een training of cursus wil volgen. 

Meer weten? Ga dan naar de STAP-website.