06 mei 2019 | Dossier: Ledennieuws

Verbouwing en heropening Dierenboetiek Reinken

Dierenboetiek Reinken werd ter ere van het 25-jarig bestaan verbouwd en feestelijk heropend, door niemand minder dan Sjaak Bral.

Sjaak Bral heropent Dierenboetiek Reinken

“Het lijkt momenteel wel een bloemenwinkel!” Lacht Benita van Wegen als we haar vragen hoe de feestelijke heropening van haar dierenspeciaalzaak verliep. En als we haar vragen hoe het haar lukte om kletsmajoor Sjaak Bral te strikken vertelt Benita: “Gewoon door hem een mailtje te sturen! Hij vond het leuk om te doen, heeft zelf twee katten. Hij kwam ruim van tevoren binnen en bleef nog een uur hangen.”

Dierenboetiek Reinken

Alles verbouwd

Benita’s antwoord op de vraag wat er precies verbouwd werd in de winkel, is kort maar krachtig. “Alles. Plafond, vloer en alles daar tussenin. Samen met Frans van Heerd van Atrium hebben in Den Haag dezelfde uitstraling gecreëerd als die van Dierenboetiek Rokkeveen in Zoetermeer. Een winkelinrichting met een knipoog naar het verleden, met zwartwit geblokte winkelvloer en een grote apothekerskast. Een beetje de sfeer van jaren vijftig, koekjes bij de koffie. Zo’n bedrijf met dames met een watergolfkapsel in een schort. Ouderwets betrokken waar de winkelier zijn klanten bij naam kent.”

Klanten kennen

Benita vertelt dat in haar geval niet alleen de winkelier maar ook de medewerkers de klanten bij naam kennen. “Ik werk al 25 jaar op dezelfde manier. Om een goede sfeer te creëren heb je goede medewerkers nodig. Ik heb allemaal dertigplussers in dienst, zij hebben de kennis en ervaring die ik in mijn winkels graag wil uitstralen. Of ze een watergolfkapsel hebben en een schort? Nee dat niet, maar we dragen wel nette bedrijfskleding. Geen fleecetruien maar witte blouses. Passend bij de sfeer van de winkel.”

Positief gevoel uitstralen

Benita vertelt dat ze met haar winkels een positief gevoel wil uitstralen. “Je hoort allerlei slechte verhalen over de detailhandel, winkelketens die omvallen, doemdenkers die vertellen dat er straks helemaal geen winkels meer zijn. Maar een winkel is meer dan een plek waar je spullen kunt kopen. Zo hebben wij in Zoetermeer onze ‘pinoma’. Dat is een dame van 92 die elke week hier komt pinnen als haar kleinkinderen op bezoek komen. Die wil ze wat geld geven en dat haalt ze bij ons. Ze is geen klant, koopt hier nooit wat maar altijd als ze komt neemt ze koekjes mee. De bouwvakkers die hier aan het werk waren hadden elke dag kletsmajoors bij de koffie.”