3 april 2019 | Dossier: Dierenwelzijn, Promotie, Wet- en regelgeving,

Verkoop Paaskuikens blijft onverstandig

Kuikens

Het inhaken op bijzondere momenten zoals een feestdag heeft vaak een positief effect op je omzet. Natuurlijk zoek je als ondernemer naar het omzet-ei van Columbus in de tijd voor Pasen. Het liefst met een ludieke actie die je geen windeieren legt. Elk jaar weer zijn er echter ondernemers die inhaken op Pasen met de verkoop van zogeheten ‘Paaskuikens’. Wettelijk gezien staat niets je in de weg om deze diertjes verkopen, maar Dibevo raadt het sinds jaar en dag stellig af.

De manier van tentoonstellen – ook al is het alleen ter vermaak – zal een reden zijn voor de Landelijke Inspectiedienst (LID) om te komen controleren. Uit ervaring weten wij dat de LID zal optreden tegen de verkoop van Paaskuikens. Vaak leidt dit tot een procesverbaal waar uiteindelijk een rechter aan te pas moet komen, met alle kosten van dien.

Daarbij het is al helemaal verboden om Paaskuikens in een etalage tentoon te stellen. In dat geval bekeurt de LID of AID meteen. Ook is het niet toegestaan om kuikens en allerlei andere dieren als prijs bij een loterij of als gift bij de aankoop van een product weg te geven.

Gekleurde kuikens