12 juli 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Verkoopplannen Calimero van de baan

Het zag er slecht uit voor Nikki Frequin van Dierenspeciaalzaak Calimero. Na een gecompliceerde enkelbreuk zat ze in een rolstoel en de prognose van haar arts was dat ze daar niet meer uit zou komen. Maar die arts had even niet gerekend op het doorzettingsvermogen van een dierenspeciaalzaakondernemer.

Nikki van dsz Calimero

“Ik loop weer”, zegt Nikki opgetogen. Niet alleen loopt ze weer, ook de verkoopplannen van haar winkel zijn van de baan én nog mooier: Calimero gaat verhuizen naar een groter pand. En dat terwijl Nikki al serieuze overnamekandidaten had gevonden. “Ik heb even geprobeerd om in een rolstoel mijn winkel te runnen maar dat was geen doen”, zegt ze. “Het was een eye opener om te ervaren hoe moeilijk het is om je per rolstoel in een winkel te verplaatsen. Wat dat betreft is het rolstoelvriendelijk maken van winkels absoluut geen overbodige luxe. Het was met pijn in m’n hart dat ik mijn winkel te koop zette, maar er leek niets anders op te zitten.

Geen prothese

Tot ik een fysiotherapeut / trainer vond die wilde proberen of hij ‘er nog wat van kon maken’, van mij en mijn enkel. Volgens mijn arts zou een kunstgewricht de enige optie zijn maar dat kon in mijn geval niet. Voor een beschadigd spronggewricht kunnen ze nog geen prothese maken. Samen met die fysiotherapeut ben ik hysterisch aan het trainen gegaan, met als resultaat: 27 kilo gewichtsverlies en veel spieropbouw in mijn enkel. Ik loop nu als het ware op mijn spieren. Inderdaad: ik had geen overgewicht maar ik was wel stevig gebouwd. Omdat ik nu zoveel lichter ben, wordt mijn enkel minder zwaar belast. Op een gegeven moment had ik een overnamegesprek met serieuze kandidaten en toen dacht ik: Ik loop nu al op krukken. Moet ik die verkoop wel door laten gaan? Ik werd echt depressief van de gedachte; eerst afscheid van mijn mobiliteit en toen ook nog van mijn winkel. De beslissing om Calimero aan te houden is daarom ook een enorme opluchting.”

Nieuwe locatie

Op 19 juli gaat Calimero aan de Vrieseweg dicht en op 22 juli is de heropening op de Grote Markt in Dordrecht. “Middenin het oude centrum”, juicht Nikki. “In een pand dat ruim 150 vierkante meter groter is dan het vorige, met volop parkeerplaatsen voor de deur, naast de Action. We verhuizen naar een geweldige plek, wat mij betreft is onze nieuwe locatie ‘heaven’.”