23 november 2017 | Dossier: Ledennieuws

Via Natura winnaar DSZ Award 2017

Maandag 20 november vond in Studio21 in Hilversum de uitreiking plaats van de Dutch Pet Awards. Winnaar van de DSZ Award werd Via Natura uit Beekbergen.

Winnaar DSZ Award Dutch Pet Awards

In het juryrapport werd de scherpe keuze voor een specialisme geroemd die vervolgens consequent wordt uitgevoerd in assortimentskeuzes, advies en samenwerking met een dierenarts met gratis consulten. De heldere propositie wordt beloond door de consument met prima resultaten.

Voorbeeld in de branche

De zes Dutch Pet Awards werden uitgereikt aan personen en bedrijven die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de dierenbranche. De negenkoppige jury had zorgvuldig een keuze gemaakt uit de vele aanmeldingen. De Dierenspeciaalzaak Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de dierenspeciaalzaak die een voorbeeld is in de branche. De jury heeft gekeken naar de deskundigheid van het winkelpersoneel, de servicegerichtheid naar de klant, het onderscheidend vermogen, de algemene indruk van de winkel en de vernieuwingskracht van de ondernemer. Ook kon het publiek stemmen op zijn favoriet.

Natuurvoedingswinkel voor hond en kat

Roos van Limbeek startte Via Natura ruim tien jaar geleden vanuit huis als een natuurvoedingswinkel voor hond en kat. In 2012 werd de winkel aan de Arnhemseweg in Beekbergen geopend. In de loop van de jaren is de winkel uitgebreid en gegroeid tot een speciaalzaak voor hond en kat. Daarom is er bij de verhuizing een jaar geleden naar de Dorpstraat 40 ook gekozen voor een naamsverandering: ‘Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat’.

Erkenning vanuit de branche

Met het winnen van de ‘Beste dierenspeciaalzaak van het jaar– award’ krijgt Via Natura de erkenning vanuit de branche. Daar waar men vijf jaar geleden nog dacht dat zo’n winkeltje het niet zou redden, wordt Via Natura nu als voorbeeld gezien voor velen. Het is duidelijk te merken dat gezonde voeding ook belangrijk is voor onze huisdieren en dat eigenaren verder willen kijken om hun huisdieren gezond te houden.