17 november 2015 | Dossier:

Vobra winnaar Business Succes Award honden- en kattenvoeding

Vobra bedrijfsfoto

Vobra Special Petfoods is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot winnaar 2015 in de honden- en kattenvoedingsbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming binnen zijn branche, met een zeer sterke positionering. ‘Vobra Special Petfoods speelt goed in op de nieuwste ontwikkelingen in honden- en kattenvoeding en wordt algemeen als één van de leidende bedrijven in zijn branche gezien,’ zo stelt de Nominatiecommissie.

Hoge productkwaliteit

De jury prijst met name de hoge kwaliteit van de Vobra-productlijn ‘Vobra beschikt over een eigen afdeling R&D waar, in nauw overleg met de opdrachtgever, nieuwe recepturen worden ontwikkeld. De klant heeft de keuze tussen geëxtrudeerd en geperst voer – elk met zijn specifieke voordelen – en kan daarnaast nog kiezen uit toevoeging van vers vlees, unieke ingrediënten en tientallen vormen en coatings’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Verantwoordelijk voor milieu

Vobra heeft volgens de Nominatiecommissie duidelijke normen en waarden geformuleerd over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo wordt er veel aandacht besteed aan hergebruik van water en lucht en heeft men sinds enige tijd enkele elektrische auto’s in gebruik.

De Succesfactor

Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste ondernemersprijs van Nederland met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro. De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.