12 maart 2024 | Dossier: Promotie,

Week van de Stenen Winkel: promoot je lokale winkel!

In mei start alweer de derde editie van ‘Week van de Stenen Winkel’, de week waarin lokale winkels de charme en kracht van de traditionele fysieke winkel vieren. Van 13 tot en met 19 mei 2024 zal ‘Week van de Stenen Winkel’ plaatsvinden in steden en dorpen door heel Nederland en België. Winkeliers kunnen gratis deelnemen.

Week van de Stenen Winkel

Dit jaarlijks evenement, opgestart in 2022 door Marian Bekkers van retail-adviesbureau Kooplust, heeft als doel de waarde van stenen winkels te benadrukken en consumenten aan te moedigen om lokaal te winkelen.

Wat begon als een initiatief met hier en daar aangesloten winkels, zagen we afgelopen jaar ontwikkelen tot een evenement dat werd omarmd door complete winkelcentra”, vertelt Marian. “Fantastisch, want zo landt de boodschap bij de consument dat lokaal winkelen van groot belang is des te beter. Het evenement is gegroeid van ruim 3.000 deelnemende winkels in 2022 naar 4.700 vorig jaar. We hopen dit aantal in 2024 ruimschoots te overtreffen.”

“Het leefde echt in het centrum”

Het enthousiasme bij deelnemende winkels is minstens net zo groot. Sander van Gils, eigenaar van Dierenspeciaalzaak Van Gils in Goirle vertelt: ”Onze winkel heeft tijdens 'Week van de Stenen Winkel' een superleuke week gehad! We hebben samen met 23 andere ondernemers uit Goirle meegedaan aan dit mooie initiatief. We kregen veel leuke reacties van klanten, het ‘leefde’ echt in het centrum. Daarnaast ook qua omzet een goede week gehad, maar het belangrijkste voor ons is het besef bij de consumenten over het belang van de lokale (stenen) winkels!”

Activiteiten

Tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ organiseren deelnemende winkels een scala aan activiteiten, variërend van kleine attenties voor klanten, prijzen die worden verloot en het creëren van een feestelijke sfeer in de winkel.

Marian: “Winkels en winkelcentra bepalen zelf welke activiteiten zij uitvoeren. Maar daar helpen we ze wel bij. Voorafgaand aan ‘Week van de Stenen Winkel’ ontvangen de deelnemende winkels en winkelcentra toegang tot diverse Masterclasses van retail-experts. In die Masterclasses krijgen ze volop tips voor hoe van ‘Week van de Stenen Winkel’ een succes te maken – ook als de winkel maar een klein budget beschikbaar heeft.”

Meedoen?

Winkels of winkelcentra die deel willen nemen aan ‘Week van de Stenen Winkel’ kunnen dit geheel gratis doen door zich in te schrijven via weekvandestenenwinkel.com tot en met 31 maart 2024. Winkeliers ontvangen een gratis promotiepakket waarmee ze de ‘Week van de Stenen Winkel’ onder de aandacht kunnen brengen bij de lokale consument.