30 oktober 2014 | Dossier:

Alert online: weet waar je op klikt

Alert Online

Burgers en organisaties moeten zich veel meer bewust zijn van de risico’s van het gebruik van internet. Dat is de insteek van de campagne Alert Online die deze week van start is gegaan.

Alert Online: weet wat je doet!

In Nederland zijn we steeds vaker en langer online. Op het werk, op school, thuis of onderweg. Met onze telefoon, tablet of computer. Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Zo kunnen we met één muisklik onbedoeld onze eigen computer of zelfs een heel netwerk besmetten. Of creditcardgegevens uit handen geven aan criminelen.

Alert zijn op de risico’s is dus belangrijk. Maar weten we ook wat kunnen doen om ze te veminderen? Alert Online, een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten. Voor jong en oud en van werkvloer tot boardroom. Met duidelijke en praktische tips en trucs over hoe we veilig online kunnen zijn.

De eerste concrete actie van Alert Online 2014 is de lancering van veiliginternetten.nl, een nieuwe website over veilig internetgebruik.

Maar op alertonline.nl zijn ook vele praktische handreikingen te vinden: