19 januari 2016 | Dossier:

Werknemer in dienst na AOW-leeftijd aantrekkelijker

AOW-er

Steeds vaker zien we dat werknemers ook na hun AOW-leeftijd een aantal uren willen blijven werken. Dat kan interessant zijn voor jou vanwege hun ervaring en motivatie. Sinds 1 januari van dit jaar is het een stuk aantrekkelijker geworden om werknemers na hun AOW-leeftijd in dienst te nemen. Wat is er precies veranderd?

Wijzigingen

Per 1 januari 2016 is de ‘Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’ ingegaan. Het doel van deze wet is het bevorderen van het in dienst hebben van AOW-ers. Eén van de veranderingen is de verkorting van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte van een AOW-er. Tot vorig jaar moesten werkgevers het loon maximaal twee jaar doorbetalen. Die loondoorbetalingsplicht is nu verkort tot maximaal 13 weken. Waarschijnlijk wordt deze periode over 2 à 2,5 jaar zelfs verkort naar 6 weken.

Werkgever en werknemer blijven samen verantwoordelijk om te re-integreren binnen het eigen bedrijf. Maar als werkgever hoef je niet meer te zoeken naar passend werk bij een ander bedrijf en je bent ook niet meer verplicht om een plan van aanpak voor de re-integratie op te stellen.

Verzekeren

Niet alle verzuimverzekeraars bieden dekking voor werknemers boven de AOW-leeftijd. Houd daar rekening mee. Heb je hierover vragen én ben je lid van Dibevo? Dan kun je gratis advies inwinnen bij Dibevo Risk. De contactgegevens vind je hieronder.