6 mei 2013

Wesdijk winnaar Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2013

Dibevo feliciteert Wesdijk als winnaar van Dierenspeciaalzaak van het jaar 2013

Op zaterdag 4 mei is tijdens Animal Event Dierenspeciaalzaak Wesdijk uit Barendrecht verkozen tot Dierenspeciaalzaak van 2013 vanwege hun uitmuntende ondernemersprestatie in het afgelopen jaar.

Lovende woorden

Juryvoorzitter Martin Gaus: “Dierenspeciaalzaak Wesdijk is een prachtige winkel verdeeld over drie verdiepingen, met voor iedere groep dieren een eigen informatiebalie. Indrukwekkend is de zeer uitgebreide aquarium afdeling, waar ook de zelfbouwer zijn hart op kan halen. Verder is er veel aandacht voor exclusieve dierenaccessoires, die stuk voor stuk goed gepresenteerd worden. Niet alleen de verlichting bepaalde de sfeer, ook de vriendelijkheid van het personeel en de inrichting van de winkel.

Andere zaken die positief op zijn gevallen bij ons bezoek zijn de verzorgde knaagdierenstellingen met veel speelgoed voor de dieren, het unieke café waar klanten op een rustige plaats extra voorlichting kunnen krijgen en de prachtige koivijver en zeewaterafdeling.

Een klein verbeterpuntje is dat er waterplanten zouden mogen worden geplaatst bij de subtropische vissen en dat impulsaankopen op en rond de balie ontbraken, maar van de rest waren we dus zeer onder de indruk.”

Steeds meer animo voor de verkiezing

Martin Gaus: “Als jury vinden wij het geweldig om te zien dat de animo voor de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’ jaarlijks toeneemt. Ook in de branche begint de verkiezing steeds meer bekendheid te krijgen. Bij het selecteren van de genomineerden stond voor ons de samenhang van klantvriendelijkheid, dierenwelzijn, kennis en hygiëne hoog in het vaandel. Verder is het belangrijk dat een dierenspeciaalzaak zich onderscheidt van andere door bijvoorbeeld een aanvullende service te bieden zoals een webshop of wasstraat. Ook is het in deze tijden belangrijk dat een dierenspeciaalzaak blijft innoveren, hierdoor blijft een winkel opvallen in de branche.”

De familie Wesdijk ontving als prijs een fraaie bokaal en een cheque voor een uitstapje naar een dierenpark naar keuze voor het gehele personeel. Uiteraard werden de overige genomineerden ook nog even in het zonnetje gezet: P.J. Hoeben Dierenspeciaalzaak uit Haarlem, Animal Center uit Kaatsheuvel, Dobey Scheveningen en ’t Dierenparadijs uit Zoetermeer.