21 oktober 2014 | Dossier:

Gemeente Woerden overweegt vuurwerkvrije zones

Vuurwerk

Om de overlast van vuurwerk te beperken, overweegt de gemeente Woerden vuurwerkvrije zones in te stellen. In overleg met de wijk- en dorpsplatforms zijn er drie varianten ontwikkeld waaruit de gemeenteraad een keuze gaat maken.

De eerste variant is dat panden met rieten daken, dierenasiels en kinderboerderijen worden aangewezen als vuurwerkvrije zones. Ten tweede is er het idee om de binnenstad, panden met rieten daken, dierenasiels en kinderboerderijen en de twee parken aan te wijzen als vuurwerkvrije zone. Voor de binnenstad geldt dit vuurwerkverbod niet tussen middernacht en 2.00 uur. De derde variant tot slot is dat er geen vuurwerkvrije zones worden aangewezen.

Landelijke ontwikkeling

Parallel aan deze ontwikkeling in Woerden is op landelijk niveau het Vuurwerkbesluit gewijzigd. Daarmee zijn de afsteektijden van het vuurwerk aanzienlijk beperkt. Vanaf dit jaar mag vuurwerk uitsluitend op oudjaarsavond worden afgestoken vanaf 18.00 uur. En dus niet meer vanaf ’s ochtends 10.00 uur, zoals eerder toegestaan was.

Jouw mening?

Wat is jouw mening over vuurwerkvrije zones? Discussieer mee op Facebook.

Bronnen: CCV en dichtbij.nl