10 januari 2014

Wolfgang Lauenburger hoofdact Animal Event

Wolfgang Lauenburger hoofdact Animal EventAnimal Event, het grootste dierenevenement van Nederland, verwelkomt op 2, 3 en 4 mei de Duitse hondentrainer Wolfgang Lauenburger op de terreinen van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Lauenburger komt uit een wereldberoemde ‘dierenfamilie’, waardoor hij werd geïnspireerd zijn show met honden te ontwikkelen. Hij trad in 2007 voor het eerst op bij circus Krone in München met zijn levendige meute honden. Kort daarna maakte hij furore op het internationale circusfestival in Monte Carlo waar hij 4 prijzen in de wacht sleepte. Met zijn indrukwekkende hondenshow is hij ondertussen een bekende naam voor organisatoren van grote evenementen over de gehele wereld.

“We zijn altijd op zoek naar sympathieke shows die tot de verbeelding spreken van alle dierenliefhebbers, wij zijn er van overtuigd deze weer te hebben gevonden. Het plezier dat Wolfgang Lauenburger en zijn negen honden beleven als ze samen aan het werk zijn is een voorbeeld voor velen. In het kader van de educatieve doelstelling van Animal Event zal Lauenburger naast zijn show ook dieper ingaan op de trainingsmethode die hij hanteert”, aldus Animal Event-organisator Gijs Bartels.

Naast de hoofdact van Wolfgang Lauenburger zijn er nog tientallen andere shows en demonstraties te zien met uiteenlopende diersoorten, ook is er een gezellig promodorp met ruim 200 stands. Meer informatie is te vinden op de website van Animal Event.