20 oktober 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Yuverta-studenten laten hun Dierverzorging-skills zien

Dinsdag 12 oktober vonden de voorrondes van Yuverta Skills Heroes Dierverzorging plaats bij Yuverta mbo Dordrecht. Dertien studenten van verschillende Yuverta mbo-locaties deden mee aan de wedstrijd en de 3 besten kwalificeerden zich voor Skills The Finals Dierverzorging.

Yuverta Skills

Na een welkomstwoord van de opleidingsmanager en twee gastsprekers brak de strijd los onder de studenten van de opleidingen Dierverzorging (niveau 3) en Dier en Management (niveau 4). Ze voerden drie verschillende opdrachten uit, allemaal in het teken van de cavia. 

Wat is Skills Heroes?

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Binnen circa 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Doel is om studenten bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. 

Winnaars

De eerste prijs is voor Talitha van Yuverta mbo Dordrecht, de tweede prijs werd binnengesleept door Vivian van Yuverta mbo Rijswijk en op de derde plek eindigde Gabriëlle. Zij strijden eind maart 2022 voor de titel 'Nationaal kampioen Dierverzorging' tijdens de landelijke finale Skills The Finals in de Jaarbeurs Utrecht.