10 november 2017 | Dossier: Ledennieuws

‘Zandbergen Dier & Tuin’ in De Bilt sluit in december

Huisdiereigenaren en tuinliefhebbers in De Bilt zullen ‘Zandbergen Dier & Tuin’ wel kennen. Deze dier- en tuinspeciaalzaak op de Looydijk is al 40 jaar een begrip in De Bilt en al die jaren lid van Dibevo. Nu sluit de winkel haar deuren. Aan het einde van dit jaar zal de laatste kluif en gieter verkocht worden. Eigenaresse Henny Zandbergen gaat met pensioen.

Zandbergen Dier & Tuin stopt

Nog voor de Kerst wil Henny Zandbergen de winkel sluiten: “Het is een goede tijd om te stoppen. Aan het einde van het jaar sluit ik deze mooie periode af.” In 2018 is er een frisse start met de nieuwe eigenaar van het pand. Welke zaak er in het historische pand aan de Looydijk komt, weet Henny niet: “Maar ik hoop dat er iets moois voor de bewoners van De Bilt voor terug komt.”

In 1978 opende Gerard Zandbergen de winkel ‘Zaadhandel Zandbergen v/h Mulder’ op de Nieuwstraat samen met Henny Zandbergen. In april 1987 verhuisde de speciaalzaak na een grote verbouwing naar de Looydijk. Opnieuw verbouwde de familie Zandbergen de winkel in 2010 en breidde ‘Zandbergen Dier & Tuin’ uit tot wat het nu is. In 2011 overleed eigenaar Gerard Zandbergen, maar ging Henny door met de winkel. Met steun van haar werknemers Sylvia en Martijn lukte het Henny om de zaak voort te zetten.

Nu is het tijd om te stoppen. Afscheid nemen van de winkel is moeilijk. Henny zal de winkel en vooral de gesprekken met haar klanten missen. Ze vervolgt: “Bij deze wil ik alle klanten en Dibevo hartelijk bedanken.”