27 februari 2018 | Dossier: Evenementen

Zoomark nu ook actief in Rusland

BolognaFiere, de organisator van de Italiaanse huisdierenvakbeurs Zoomark International, blijft zijn internationale activiteiten uitbreiden. Het bedrijf gaat het internationale deel van de ParkZoo-vakbeurs in Moskou beheren onder de noemer ‘Zoomark in Russia’.

Zoomark in Moskou

Het doel van de samenwerking is om de Russische markt een internationaal overzicht van de huisdierenbranche te bieden. Daartoe worden exposanten uit Europa en de rest van de wereld uitgenodigd om zich te presenteren. ParkZoo/Zoomark in Russia vindt plaats op 19 en 21 september in het congres- en evenementencomplex Sokolniki in Moskou.

Rusland: land met potentie

Volgens BolognaFiere is Rusland een land met een groot potentieel. Na een periode van recessie vertoont de economie nu belangrijke tekenen van herstel. Vooral de markt voor producten voor huisdieren groeit nu weer gestaag. Tussen 2015 en 2016 registreerde de Russische huisdierenbranche een omzetstijging van 8,4%, met een waarde van 1.813 miljard dollar. In de komende vijf jaar (2017 tot 2021) wordt een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% verwacht, met een omzet van 3.038 miljard dollar.*

*) gegevens afkomstig van Zooinform