Dibevo-team

Dibevo is een kleine organisatie met korte lijnen en échte mensen. Maar wie zijn nu die mensen die bij Dibevo werken?


Joost de Jongh

Joost de Jongh

voorzitter

Joost is al meer dan 20 jaar de voorzitter van Dibevo en nog veel langer een geboren spreker. Hij kent als geen ander alle hoeken, gaten en emoties van de branche, ziet snel het verband tussen actuele ontwikkelingen en heeft een werkelijk ongelooflijk positieve ‘vibe’. Of zoals Joost zelf altijd zegt: “bij mij is het glas altijd halfvol, nooit halfleeg”. Waar wij aan toevoegen dat dat glas vast kelkvormig is, want zijn dag is niet af zonder een mooie wijn. Ondertussen geniet hij van het uitzicht op zijn vishuisje met kweek­aquariums waarvan alle benodigdheden natuurlijk gekocht zijn bij … precies: Dibevo-leden!


Mieke Pape

Mieke Pape

secretaresse

Stap je bij Dibevo uit de lift, dan val je meteen in de gastvrije armen van Mieke. Een betere ontvangst kun je je niet wensen en daarom is Mieke ook de persoon die je vaak als eerste aan de lijn krijgt als je Dibevo belt. Onder­tussen regelt ze alles rondom de commissie- en hoofdbestuurvergaderingen, de algemene ledenvergadering, het Dierbaar-keurmerk en alle afspraken van de voorzitter en beleidsmedewerker. En hoe druk Mieke ook is: ze heeft altijd oog en oor voor persoonlijke verhalen van leden. Je snapt het: we kunnen niet zonder Mieke!


Henk van Houwelingen

Henk van Houwelingen

secretaris

Henk is van het type ‘positieve vasthouder’. Kom je met je probleem bij Henk, dan bijt hij zich daarin net zo lang vast totdat er een bevredigende oplossing is. Henks collega’s zeggen weleens gekscherend “Als ik zus en zo niet krijg, dan stuur ik Henk op je af!” Behalve dat hij leden adviseert, heeft Henk een vaste plaats in veel stuurgroepen en overlegorganen. Zijn gesprekspartners weten inmiddels dat Henk niet met alles genoegen neemt en zich al helemaal niet gek laat maken: het belang van Dibevo-leden staat immers altijd voorop! Ondanks zijn volle agenda is het een knappe jongen of meid die Henk gek kan maken. Inderdaad, dat lukt je niet!


Janny Freriks

Janny Freriks

manager projecten

Janny heeft een bak ervaring in horeca­management en dat zie je meteen aan de manier waarop ze mensen benadert. Een sfeergevoelig mensenmens dus, en dat komt goed uit want ze heeft contact met veel verschillende organisaties en instanties. Janny’s hoofdtaak is onmiskenbaar de organisatie van ons jaarlijkse megaproject: de Dibevo-Vakbeurs/Dibevo-vakdagen. Een kluif die mensen weleens wat onderschatten. Daarnaast is Janny het vliegwiel voor de kennisdagen, trainingen, themabijeenkomsten en workshops die Dibevo organiseert. Ondertussen begeleidt ze samen met Alex bedrijven die advertenties willen plaatsen in het Dibevo-Vakblad. Precies: een echte multitasker!


Gerrit Hofstra

Gerrit Hofstra

beleidsmedewerker wet- en regelgeving levende dieren en planten

Gerrit werkt sinds augustus 2014 bij Dibevo, maar ‘de branche’ is hem met de paplepel ingegoten. Gerrits vader werkte als adviseur diervoeding bij Witte Molen en was een van de opstellers van de Dibevo-lesprogramma’s in de jaren 70. Thuis groeide hij op tussen de exotische dieren en door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van reptielen, amfibieën, (exotische) zoogdieren en vogels. Gerrit vertegenwoordigt Dibevo in het vaak weerbarstig politieke Den Haag en Brussel. Zijn gesprekspartners hebben ongetwijfeld al gemerkt dat hij zich geen knollen voor citroenen laat verkopen. En dat maakt Gerrit de ideale man voor deze functie!


Janine Verschure

Janine Verschure

redacteur Dibevo-Vakblad

Janine tikt misschien wel meer woorden weg dan het hele Dibevo-team bij elkaar, maar goed, ze is dan ook redacteur van het Dibevo-Vakblad. Het mooie van Janine is dat ze elke keer met plezier op pad gaat om iets te bekijken of iemand in de branche te interviewen. En dat plezier en die passie lees je terug in de artikelen die ze schrijft. Heerlijk toch? En na al dat schrijfwerk moet je natuurlijk regelmatig de grijze cellen losmaken in de buitenlucht. Kijk, en daarvoor heeft ze haar honden én haar motor!


Petra van den Enden

Petra van den Enden

administrateur

Petra is onze rots in de branding als het om cijfers gaat. En niet zomaar een beetje cijferen, maar exact tot op twee cijfers achter de komma! Een administrateur die zingend het debiteurenbeheer, controles, rapportages, belastingaangiften, de jaarrekening en begrotingen opstelt, dat is toch ‘one of a kind’. Om dat voor elkaar te krijgen, smeert Petra elke week haar stembanden in twee koren. Aan de andere kant moet je niet de boot met haar aanmaken: dingen die niet kloppen, wil ze zo snel mogelijk rechtzetten. Streng, maar vriendelijk!


Yvonne Roos

Yvonne Roos

administratief medewerkster

Yvonne is sinds juni 2014 werkzaam op het Dibevo-kantoor. Ze beheert de ledenadminstratie, beantwoordt telefonische vragen van leden, fungeert als financiële rechterhand van Petra en draait haar hand niet om voor welke administratieve taak dan ook. Dat laatste zal ongetwijfeld komen door haar uitstekende gevoel voor humor, een eigenschap die ze zelf omschrijft als ‘eerste levensbehoefte’. Hoe mooi is dat! Dibevo-leden die Yvonne weleens aan de telefoon hebben gesproken, weten dat ze engelengeduld heeft. Daar traint ze overigens hard voor: op haar zolderverdieping gaat ze zich regelmatig te buiten aan... legpuzzels!


Karin Bosman

Karin Bosman

medewerker
ledencommunicatie & media

Karin is onze mevrouw Duizendpoot. Mevrouw, jazeker, want ze is inmiddels getrouwd én is trotse moeder van Leanne en Niek. Dat je het even weet. Karin zorgt ervoor dat al onze ledendiensten scherp en up-to-date blijven en stimuleert leden om duurzaam te ondernemen. Samen met Gerard heeft ze gezorgd voor de volledige omvorming van de Dibevo-website en de Dibevo-consumentensite Huisdierenspecialist.nl. Nu die monsterklus is geklaard, houdt ze o.a. het Kenniscentrum up-to-date en verzorgt ze het leeuwendeel van het ledennieuws. En ja, ook Karin ‘hoor’ je weleens buiten kantoortijden op Facebook en Twitter, maar ze is minstens zo leuk aan de telefoon: zelfs met een megaprobleem is het lastig om weerstand te bieden aan deze vrolijkerd!


Gerard Voshaar

Gerard Voshaar

communicatiespecialist & contentmanager

Gerard is van het type ‘man achter de schermen’. Hij bedenkt, ontwerpt en maakt alle uitingen waarmee Dibevo naar buiten treedt en meestal schrijft/bewerkt hij daar ook de teksten voor. Daarbij zorgt hij ervoor dat al die communicatie op het juiste moment op de juiste plek belandt: op de website, in de nieuwsbrief, de social media-kanalen of gewoon op papier. Af en toe zet hij zijn tanden in grote projecten, zoals de volledige restyling van het Dibevo-Vakblad, de nieuwsbrief en de twee Dibevo-websites; maar ook in de jaarlijkse Dibevo-Vakbeurs/Dibevo-vakdagen. Het is een beetje een taaltype, die Gerard, maar wel een met humor: stiekem probeert hij in elke e-mail een glimlach op je gezicht te toveren.


Alex Sitompoel Alex Sitompoel

accountmanager Dibevo-Vakblad

Alex is een van de nieuwere gezichten bij Dibevo. Met zijn 25 jaar ervaring is hij gepokt en gemazeld als het gaat om advertentie-acquisitie en het adviseren van klanten over exposure, effectieve informatie-overdracht en maximale aandacht. Het maakt hem daarbij naar eigen zeggen niet uit of het om high-end fashion of huisdieren gaat, maar wij weten wel beter. Dankzij Alex’ goede zorgen huppelt zijn kat ook na 2 tumoroperaties en 2 keer nierfalen vrolijk rond. In dat geval kun je alleen maar een groot hart voor dieren hebben. Inmiddels weten wij ook dat Alex hart heeft voor de huisdierenbranche. Een branche die net zo swingt als de jazzmuziek waar hij zo van houdt!


Özay Kenç Özay Kenç

juridisch beleidsmedewerker

Özay Kenç is onze nieuwste aanwinst bij Dibevo. Met zijn 26 jaar is hij de jongste, maar ondanks dat moet je niet de kachel met hem aanmaken: dankzij zijn succesvol afgeronde studie HBO-Rechten heeft hij nu al de nodige juridische expertise in huis om onze leden door allerlei gevarenzones te loodsen. Bekend gezicht? Dat kan kloppen als je vaak in Nijmegen komt: in zijn studententijd heeft Özay jarenlang gewerkt als taxichauffeur. Ongetwijfeld deed hij dat met dezelfde kernwaarden die hij bij Dibevo hanteert: correct en uiterst vriendelijk!